براساس اين مصوبه که امروز در شوراي شهر تهران به تصويب رسيد ، شهرداري تهران در سال مولوي موظف به مطالعه، طراحي، ساخت و نصب تنديس مولوي در يکي از فضاهاي مناسب شهر تهران شد.
بازپيرايي، بازسازي، ارتقاي کيفيت بصري و ساماندهي ميدان و خيابان کنوني مولوي متناسب با شأن و جايگاه مولانا، ايجاد باغ موزه، کتابخانه تخصصي و مرکز فرهنگي به نام مولوي با مشارکت انجمنها و گروههاي مرتبط با مولوي پژوهي و مولويشناسي از جمله برنامهها و وظايف شهرداري تهران در سال مولوي است.
براساس اين طرح شهرداري بايد از هنرمندان، نويسندگان و پژوهشگران در خلق آثار برجسته درباره مولوي در تهران حمايت کرده و نيز برنامههاي ويژه فرهنگي مرتبط با پاسداشت مولوي توسط معاونتهاي اجتماعي شهرداريها مناطق و سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران اجرا کند.
\"مهدي چمران\" رئيس شوراي اسلامي شهر تهران در اين جلسه باتأکيد بر اينکه مولوي شاعر ايراني متعلق به ايران است، گفت: اگر تهران براي بزرگداشت سال مولانا فعال باشد، با توجه به پايتخت بودن آن تأثيرات فرهنگي بسياري بر جاي ميگذارد.
کرد.
چمران تصريح کرد: ايراني بودن مولوي به دليل فعاليتهاي يک کشور زير سوال رفته است که اين فعاليتها نيز برخلاف روال مرسوم است.
\"احمد مسجد جامعي\" رئيس کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران هم در اين خصوص گفت: مراسم بزرگداشت سال مولوي و در کنار مقبره شمس تبريزي برگزار ميشود.
وي افزود: براي تدوين اين طرح با فرهنگستان هنر، فرهنگستان ادبيات، بنياد ايرانشناسي و انجمن حکمت هماهنگيهاي لازم صورت گرفته است.
نايب رئيس شوراي شهر تهران نيز با حمايت از برنامهها و فعاليتهاي ويژه در سال مولانا گفت: ساماندهي مراکز تجاري موجود در خيابان مولوي بسيار هزينهبر است.
حسن بيادي افزود: مراکز تجاري موجود در خيابان مولوي تناسبي با نام اين شاعر فارسي زبان ندارد.
وي با اشاره به بافتهاي تاريخي موجود در خيابان مولوي گفت: سازمان ميراث فرهنگي نيز در مورد خيابان مولوي مسئوليت دارد و بايد براي بازپيرايي و بازسازي اين خيابان نظر اين سازمان جلب شود.
بيادي با تأکيد بر اين نکته که اجراي اين طرح هزينهبر است، گفت: دليل عدم اجراي برخي از مصوبات شوراي شهر مشخص نبودن رديف بودجه طرحهاي مصوب است.
\"معصومه ابتکار\" عضو کميسيون توسعه و عمران شهري هم در جريان بررسي دو فوريت اين طرح با اشاره به اينکه نبايد بزرگداشت مولوي فقط به يک نشست دولتي ختم شود ،گفت: از نظر بينالمللي مولانا و آثارش در تصاحب ترکيه است و اين موضوع از نظر بينالمللي قطعي است.
وي افزود: متأسفانه در حال حاضر نظام بينالملل به اين موضوع که اشعار مولانا به زبان فارسي است با شک نگاه ميکنند.
120/
انتهای پیام/